Maak je huis lente-proof

Nog heel even en dan zeggen we de wintermaanden weer vaarwel. De lente staat weer om de hoek. Voorzichtig beginnen de eerste krokusjes alweer te bloeien en voor je het weet zijn de bomen weer groen. De natuur ontwaakt en maakt zich weer klaar voor een bloeiend seizoen. Wil jij jouw huis ook een boost geven? Maak je huis lente-proof!

De grote voorjaarsschoonmaak

Om maar meteen te beginnen: de grote voorjaarsschoonmaak! Het nieuwe seizoen beginnen met een schoon en opgeruimd huis. Tip: gebruik hiervoor milieuvriendelijke schoonmaakproducten, die agressieve middeltjes zijn helemaal niet nodig. Met een grote voorjaarsschoonmaak bedoelen we dan ook echt een GROTE schoonmaak. Klop tapijten uit en vergeet bijvoorbeeld gordijnen en kussens niet, deze kunnen (meestal) gewassen worden. Check voor de zekerheid wel even het labeltje. Verruil je dikke dekbed voor een dunner exemplaar en draai je matras eens om.

Een uitgebreide opruimsessie

Alle winterspullen kunnen langzaamaan weer opgeborgen worden. De dikke ski-jas kan weer terug in de kast. En niet alleen je kledingkast is toe aan een opruiming, ook je voorraadkast kan wel een opruimbeurt gebruiken. Kijk naar de houdbaarheidsdatum en zorg dat alles weer up-to-date is. Heb je producten die snel op moeten? Probeer dan iets te maken waar je deze producten in kunt verwerken, of geef de producten weg aan iemand die het kan gebruiken.

De tuin opruimen en schoonmaken

Niet alleen de binnenkant van je huis, maar ook de buitenkant van je huis verdient een opruim- en schoonmaakbeurt. Dit is het ideale moment om je tuin wat knusser en gezelliger te maken, want voor je het weet kun je weer lekker buiten je kopje koffie (of thee) drinken. Tover je terrasstoelen weer tevoorschijn, leg een leuk tuinkleed neer of hang gezellige lampjes/ lantaarns op!

Ontspullen

Tijdens het opruimen en schoonmaken kom je ongetwijfeld spullen tegen die je eigenlijk niet meer gebruikt. Door de jaren heen zijn deze spullen veranderd in stofvangers en dat is het enige waar ze nu nog voor dienen, zonde! Het kan daarom fijn zijn om een frisse start e maken, met minder spullen. Kijk naar wat je echt nodig hebt. Soms zijn er van die dingen die al jarenlang stof staan te vangen, misschien kun je dit dan beter verkopen/ruilen/weggeven. Minder spullen kunnen meer vrijheid geven.

Werk met lentegeuren

Heb jij een diffuser of maak je gebruik van geurkaarsjes? Verander dan de warme, winterse geuren voor frisse lentegeuren. Dit zou je ook kunnen doen wanneer je bijvoorbeeld je eigen wasmiddel maakt. Je kunt de etherische olie eens vervangen voor een frisser geurtje!   >>> hier link toevoegen naar zelf je wasmiddel maken. Ook regelmatig luchten in huis zorgt ervoor dat de frisse geuren van buiten naar binnen komen.

 

Wij zijn gek op de lente! Jij ook?