Ideeën voor je tuin

Tuin ideeën

Nu de lente weer is begonnen komen de dagen dat we lekker buiten van het zonnetje kunnen genieten ook weer dichterbij. De kans is groot dat je in de winter weinig aan je tuin hebt gedaan. Hooguit het nodige onderhoud. Nu buiten zitten weer dichterbij lijkt te komen is het tijd om na te gaan denken over je tuin. Is jouw tuin ook toe aan een (kleine) verandering? Deze blog staat vol met ideeën voor je tuin.

 

Groen, groener, groenst

Door veel groen in je tuin te hebben creëer je een rustige en ontspannen plek. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je tuin er een stuk gezelliger uit ziet. Heb jij nou niet echt groene vingers? Ga dan voor onderhoudsarme planten. Nét zo gezellig. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een grote plantenbak in je tuin te zetten. Hier kun je verschillende plantensoorten in kwijt. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een plantenbak te maken. Daarnaast heb je ook planten die het hele jaar door groen blijven, deze zijn ook leuk voor de rest van het jaar!

 

Kies een stijl of richting die je op wil

Er zijn zo ontzettend veel verschillende stijlen waarin je je tuin kan opleuken. Van bohemian tot aan strak en modern. Je kunt je tuin in deze stijlen inrichten door te combineren met bijpassende meubels, lampen en overige tuinaccessoires. Zo kun je bijvoorbeeld leuke lantaarns neerzetten, een lichtslinger ophangen of tuinfakkels plaatsen. Kies een stijl die bij jou past en waar jij je fijn bij voelt. Het kan leuk zijn om de stijl van de binnenkant van je woning door te trekken naar de tuin, maar dat hoeft natuurlijk niet. Een tip: kijk voor extra inspiratie op jouw stijl op Pinterest.  

Tuin ideeën
Leuk je tuin op met accessoires

 Er zijn veel leuke tuinaccessoires te vinden, welke je tuin nét dat beetje extra kunnen geven. Naast gezellige kussentjes op je tuinset kun je bijvoorbeeld ook heel leuk kaarsen neerzetten. Dit maakt het ’s avonds ook nog eens supergezellig. Je kunt je tuinset ook leuk aankleden met een buitenkleed. Heb of wil jij planten in je tuin? Afwisselen tussen verschillende soorten plantenbakken en hoogtes kan een speels effect geven. Kies er bijvoorbeeld voor om plantjes aan een plantenhanger te hangen of tegen je schutting. Qua verlichting kun je een verlichtingssnoer ophangen of een snoer met lampionnetjes. Ook leuk voor ’s avonds.

 

Vogels en vlinder in je tuin

Hoe gezellig is het om vogels en vlinders door je tuin te zien fladderen? Voor degene met groene vingers: een strook met een bloemenmix is prachtig in je tuin én perfect voor bijvoorbeeld bijen en vlinders. Voor degene onder ons met minder groene vingers. Er zijn ook geschikte planten- en struikensoorten die minder onderhoud vergen. Voor vogels in je tuin zijn voederhuisjes heel geschikt. Mocht je een zonnige, rustige plek in je tuin hebben dan kun je er ook een vogelhuisje ophangen. Hoe leuk is het om een nestje in je tuin te hebben?!

Wij zijn benieuwd welke ideeën jij kunt toepassen in je tuin. Heb jij nog andere ideeën voor je tuin?