6 tips om je thuiswerkplek fijner te maken

6 tips Thuiswerkplek

Door de pandemie werken we massaal thuis. Voor de een prettig, voor de ander juist ontzettend lastig. Thuiswerken is niet te vergelijken met een werkdag op kantoor. Daarnaast kan het zo zijn dat je geen aparte ruimte hebt om in te richten als thuiswerkplek, waardoor je dus genoodzaakt bent om je interieur aan te passen. Alles om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Thuiswerken zal voorlopig nog wel even nodig zijn. Ook in de toekomst wordt thuiswerken misschien meer mogelijk, uiteraard afhankelijk van je beroep. Het is fijn om een prettige werkplek te hebben. Daarom geven we je in deze blog 6 tips om je thuiswerkplek fijner te maken.

Geen losse rommel

Een rommelige werkplek betekent een rommelig hoofd. Het kan lastig zijn om in een chaotische omgeving te werken en daarom is het belangrijk om zo min mogelijk zichtbare rommel op en rondom je werkplek te hebben. Beperk het aantal rondslingerende papieren en zorg ervoor dat je niet een onnodig aantal pennen op je bureau hebt liggen.

Geef je spullen een vaste plaats

Deze sluit goed aan op de vorige tip. Om te voorkomen dat je werkplek binnen no time een gigantische chaos wordt, kan het helpen om je spullen een vaste plaats te geven. Kies 1 pen uit die je gebruikt en berg de rest op in een lade of bak. Losse papieren kun je categoriseren en in een mooie map stoppen. Het is ook een optie om losse papieren te digitaliseren en online te bewaren. Zorg dan wel voor een goede back-up.  

Organiseer en label

Niets is zo vervelend als een onoverzichtelijk zootje. Het kan helpen om losse papieren te organiseren en te labelen. Zo heb je altijd al je belangrijke zaken in één keer bij de hand. Een planning kan je ook goed helpen om de boel overzichtelijk te houden. Je kunt hiervoor een bestaande tool gebruiken (bijvoorbeeld Trello) of gewoon een ouderwets notitieboekje.

6 tips thuiswerkplek

Schrijf belangrijke dingen op

Het is zo makkelijk om dingen te vergeten, helemaal wanneer je druk bent. Een belangrijke afspraak die je probeert te onthouden kun je makkelijk vergeten als er ineens veel tegelijkertijd op je af komt. Plan belangrijke afspraken direct in je agenda in en schrijf andere belangrijke dingen op. Leg een notitieblok op je werkplek of gebruik een vast document of een app waarin je alles kunt opschrijven. Zo zorg je ervoor dat je niks belangrijks vergeet.

Zorg voor een comfortabele plek

Een goede een fijne bureaustoel kan veel lichamelijke klachten voorkomen. Je thuiswerkplek is over het algemeen een plek waar je veel tijd doorbrengt. Het is dus belangrijk dat dit een fijne en comfortabele plek is. Een bureau of tafel waar je goed aan kan werken is minstens zo belangrijk. Een plek met natuurlijk daglicht is ook een must. Zorg er wel voor dat er geen direct zonlicht in je beeldscherm of ogen kan komen.

Omring jezelf met planten

En dan bedoelen we niet dat je je thuiswerkplek moet omtoveren naar een jungle. Een paar planten rondom je werkplek kunnen al een fijne toevoeging zijn. Planten brengen op een natuurlijke manier een soort rust met zich mee. Het is fijn om af en toe even je ogen van je beeldscherm te halen. Hoe lekker is het als je dan eventjes naar je planten kunt staren? Daarnaast kunnen ze ook nog eens fungeren als inspiratiebron.